Strikkede Karklude

hjemmestrikkede karklude

Hvis nogen havde fortalt mig for 5 år siden, at jeg en dag ville sidde og strikke karklude, ville jeg have grinet højt. Alligevel er jeg varmet op for idéen efter trenden kom bragende. Det er nemlig gode små og hurtige imellem-projekter strikkerier. Du ved, ligesom når man klemmer en novelle eller kort bog ind imellem to mobbedrenge. Og så er det en sjov måde at eksperimentere med nye mønstre og teknikker på. Der er også det miljømæssige perspektiv: de bliver genbrugt og man undgår den mikroplastic, der er i mange af dem man køber. Sidst men ikke mindst, er de dekorative.

hjemmestrikkede karklude

Jeg har den sidste måneds tid strikket tre stk. og skal nu videre til et nyt projekt, men skal helt klart have strikket nogle flere. Jeg har gjort således: slået 60 masker op (økologisk bomuldsgarn på pind 3), startet med 5 pinde ret. Herefter har jeg strikket 5 masker ret, 50 masker i et mønster, og så igen 5 masker ret, og afsluttet med 5 pinde ret. Mønsteret til den orange og grønne kan du se her, og den blå kan du se her.

hjemmestrikkede karklude

Et tip til at få pæne kanter ved retstrik: start hver pind med at tage af (som skulle du strikke ret) og afslut hver pind med vrang i stedet for ret.

Og et lille tip til at optimere sugeevnen: inden brug lægges de i koldt vand i et døgn, herefter skoldes de og vaskes ved 60 grader, og så er de klar.

hjemmestrikkede karklude

hjemmestrikkede karklude


English recap
I’ve knitted three dishcloths, you can see patterns here and here. Let me know if you have any questions!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

4 thoughts on “Strikkede Karklude

  1. Jeg skal også med på dén trend, og har derfor købt en bog om hæklede karklude – det er det jeg kan – og jeg er ikke så god til free-styling, så nu håber jeg på, at sommerferien giver tid til lidt nørklerier 🙂

  2. Der er ikke noget så hyggeligt som at sidde udenfor og strikke en lun sommeraften. God fornøjelse!

  3. Tak A 🙂 Hvis du er til lydbøger, er der ikke noget hyggeligere end at sidde og nørkle med noget kreativt imens man får ‘læst højt’.

Comments are closed.