5 bøger du kan give i gave til de fleste

bog gave inspiration

Det kan virkelig være svært at finde på gaver. Især til dem, som ikke rigtig ønsker sig noget. Eller dem, man ikke kender så godt. Eller dem, der bare er besværlige.

Hvis de holder af – eller gerne vil i gang med – at læse er det lidt lettere. Men det kan stadig være svært at finde ud af, hvilken bog man skal give som gave. Folk har forskellig smag. Nogle ved endnu ikke, hvad præcis deres smag er. Nogle vil gerne lære noget nyt, andre vil bare gerne underholdes. Nogle læser kun krimier, men kunne egentlig godt tænke sig at udvide deres læse-horisont.

Hvis du allerede ved, hvilken genre gavemodtageren godt kunne tænke sig, har jeg nogle guides her:

5 letlæste klassikere
5 fantastiske dystopiske romaner
5 fangtastiske vampyrromaner

Er du helt på bar bund? Fear not! Jeg har også lavet en liste over bøger jeg vil turde anbefale til de fleste. Bøger, som ikke kræver specifikke præferencer, som hverken er for svære eller for lette. Bøger, der både er underholdende og lærerige, og som kan udvide horisonter på tværs af aldersgrupper (men man skal nok helst være en slags voksen).

Her kommer listen – med links til Saxo (som ikke har betalt mig så meget som 1 kr. for at linke):

Mit liv som Geisha af Arthur Golden: En meget gribende fortælling om ambitioner, venskab, misundelse og kærlighed. Og et indblik i japansk kultur og historie. Et glimt til en anden verden, der er perfekt den læser, der gerne vil udvide sin horisont.

Atonement af Ian McEwan: Denne skønne bog er perfekt til den eftertænksomme type. Til den, der gerne vil fundere over livets mærkværdigheder og som fascineres over skæbnens ironi.

Niceville af Kathryn Stockett: Også en bog, der stort set kan læses af alle, men som jeg især vil anbefale til den, der interesserer sig for menneskerettigheder og ligestilling.

Sønden for grænsen og vesten for solen af Haruki Murakami: En god start til Murakami. Han kan være meget syret og nogle gange helt uforståelig. Denne bog er dog lige ud af landevejen det meste af tiden. En gribende lille historie om kærlighed og mistede muligheder. Den kan nydes af stort set alle, og er den perfekte gave til den, der er lidt intellektuel (eller gerne vil være det).

Ekstremt højt & utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer: en fantastisk rørende historie, der har noget at byde på til alle. Men man skal ikke være bange for at få sit hjerte knust mellem linjerne.

Held og lykke med gaveindkøbene!

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “5 bøger du kan give i gave til de fleste

  1. God liste, at have i baghånden, også til svigermors fødselsdag i maj 😀
    Håber du havde en skøn jul og vil læse med på det nye domæne i det nye år ?

    – A

  2. Fedt! Det var prævis sådan noget, der var tanken 🙂 Lyder spændende med det nye domæne – det er altid en fornøjelse at følge med 🙂

Comments are closed.