Boganmeldelse

Anmeldelse: Skuffen og skeden

Titel: Skuffen og skeden
Forfatter: Rasmus á Rógvu
Sådan blev bogen min: jeg fik den i julegave

Skuffen og hans Skede forsvinder. Hans alkoholiserede venner prøver at finde dem. Måske har Skuffen slået Skeden ihjel? Måske vil han slå dem ihjel nu?

Jeg var lidt nervøs for at gå i gang med Rasmus a Rogvus debutroman fra 2011 fordi jeg ELSKEDE hans roman Åh fra 2019. Og desværre blev jeg også vanvittig skuffet.

Vi befinder os i samme miljø som i Åh: rodløse og alkoholiserede personer, der vælter tilfældigt rundt. Men hvor Åh havde plot og mening, var Skuffen og skeden bare absurd og sær.

Tømmermændene var det tætteste man kom på en vanesag, der hver dag var så forfriskende, så diabolsk fornyende i sit udtryk. Erfaringen fra i gårsdagens tømmermænd gjaldt ikke. De fortalte en noget nyt, noget drabeligt hver evig eneste dag.

Den var egentlig meget sjov til at starte med, omend lidt prætentiøs. Men den kørte hurtigt fast i den samme rille og der kom aldrig noget sammenhæng eller reelt plot. Det er ærgerligt, for der var egentlig nogle fine små portrætter og observationer hist og her – hvorfor jeg giver bogen 2 stjerner i stedet for 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *