Anmeldelse: Hvis jeg var din pige

Titel: Hvis jeg var din pige
Forfatter: Meredith Russo
Sådan blev bogen min: jeg har købt den

Amanda starter på en ny high school, hvor hun hurtigt får venner og tilbedere. Især drengen, Grant, fanger hendes opmærksomhed. Men hvad ville der ske, hvis Grant og vennerne kendte Amandas store hemmelighed? At Amanda før hed Andrew?

Jeg har hørt så mange gode ting om Hvis jeg var din pige, og da jeg gik i gang med at læse den var der mange, der skrev på Insta at den var helt vildt god og vigtig. Så mine forventninger blev skruet ekstra meget i vejret.

Desværre blev jeg ret skuffet. Jeg havde forestillet mig rå realisme og fik i stedet sukkersød drama. Jeg ved ikke, om det var mine forventninger, der var helt galt på den.

Nogle gange sker der noget pis, som et par søde ord ikke kan fikse.

Det føles så forkert at give en halvlunken anmeldelse af en bog, der tager et så vigtigt emne op som transidentitet og kønsskifte op i en ungdomsbog. Det er flot gjort og vigtigt. Og jeg er glad for at denne bog eksisterer. Men den fungerede bare ikke for mig.

Den føltes urealistisk og karikeret, og store dele af handlingen er så rosenrøde og banale at det næsten ikke var til at holde ud. Jeg gætter på, at hensigten med dette var at gøre Amandas ekstra sårbar: med succes, venner og kæreste har hun mere at miste, hvis hendes hemmelighed afsløres, og derfor blev hendes liv som pige overdrevet rosenrødt og lige lovlig perfekt. For mig mistede historien desværre sin værdi: jeg købte simpelthen ikke ind på plottet og karaktererne føltes ikke ægte.

Sproget var heller ikke den store oplevelse og jeg fandt den en anelse forvirrende i starten. Jeg har nok læst for meget god og realistisk YA til at kunne falde for den her. Øv.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.