Anmeldelse: Kaldet fra Galathea

Titel: Kaldet fra Galathea (Awen #1)
Forfatter: Nathali Liane og Bettina Liane
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Turbine

En af de bedste fantasy-romaner jeg har læst siden Harry Potter!

Aia og hendes tvillingebror Peter er begge familiens sorte får. Deres liv ændres brat, da de bliver inviteret ombord et særpræget skib, der kan rejse mellem magiske verdener. Skibet, Galathea, er en skole, der træner unge mennesker til at blive vogtere mod ondskab. Denne nye verden åbner sig for tvillingerne – sammen med en ny kendskab til deres rødder. Inden længe har de både venner og fjender for livet.

Kaldet fra Galathea er meget inspireret af Harry Potter og man kan tydeligt se mange paralleller her til. Alligevel formår den at være sin helt egen, da Nathalie og Bettina Liane (som i øvrigt er mor og datter) har været yderst kreative og imponerende grundige i det univers de har skabt.

En ting jeg elskede ved denne bog (og som jeg også er helt pjattet med i Harry Potter) er de hyggelige beskrivelser af hverdagslivet på skibet: deres undervisning, det mad de spiser, årstidernes skiften (jeg kom i julestemning da romanen nåede december!), de steder de besøger og de mange detaljer på det mystiske skib:

Aia havde efterhånden set flere fantastiske rum på skibet, men biblioteket overgik dem alle. Loftet var himmelblåt og malet med forskellige motiver, men der var så højt op, at hun ikke kunne se, hvad de forestiller. Langs væggene, hele vejen op til loftet, stod række på række af bogreoler, afbrudt af smalle passager, der er utvivlsomt førte ind til flere afdelinger fyldt med bøger.

Kaldet fra Galathea er en yderst vellykket fantasy. Verdensopbygningen er grundig og i et tilpas tempo, karakterskildringen er troværdig og mysterierne medrivende. Det er intet mindre end et flot og velskrevet stykke arbejde og jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien.

Fangirl-moment da jeg stødte ind i de to forfattere på Bogforum

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.