Anmeldelse: Med hjertet og kussen i laser

Titel: Med hjertet og kussen i laser
Forfatter: Sille Berthelsen
Sådan blev bogen min: Anmeldereksemplar fra Tumulti (en del af Forlaget Nemo)

Et magtmenstruelt hævnskrift, der giver MeToo-kritikere og andre med deres på det tørre svar på tiltale gennem Vita Andersens poesi.

Med hjertet og kussen i laser er en lille fin debatbog om menstruation, seksuelle overgreb, skønhedsidealer og medier i dag – alt sammen holdt op mod Vita Andersens værker. Det lyder måske som et spøjst koncept, men det giver faktisk god mening.

Jeg har aldrig læst Vita Andersen, og denne bog gjorde mig nysgerrig og sulten efter at prøve, da den fremhæver hvor relevante hendes værker stadig er i dag.

Da jeg først var blevet præsenteret for ‘Tryghedsnarkomaner’ og ‘Hold kæft og vær smuk’, følte jeg mig forpligtet til at missionere med Vita Andersens tekster. Det ærgrede mig, at jeg havde levet mine første 24 år i ensom frustration uden at have opdaget den håndsrækning, hendes tekster tilbød.

Med hjertet og kussen i laser er velskrevet med nogle gode pointer – nogle synspunkter er jeg enig i, andre repræsenterer for mig kun en brøkdel af sandheden (dvs. min version af sandheden). Men den gjorde det den skulle: fik gang i en vigtig debat (dog kun i mit hoved, da jeg ikke havde nogen at tale med den om).

Hver dag beslutter jeg mig for at blive en ny kvinde. Eller i hvert fald den bedste udgave af mig selv. Den udgave, som ligger lige under overfladen, og som virkelig ville være fantastisk, hvis jeg bare kunne fastholde hende hos mig i lidt længere tid ad gangen.

Nu har jeg en ‘lille’ bøn til Sille (forfatteren): vil du ikke nok skrive noget skønlitteratur en dag? Måske moderne genfortællinger af Vita A?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.