Bookworm’s Bookclub: vi læser ‘Mænd uden kvinder’ i januar

For en gangs skyld glæder jeg mig til januar! Vi skal nemlig læse Haruki Murakamis novellesamling Mænd uden kvinder i Bookworm’s Bookclub. Forlaget Klim har været så søde at sponsorere et eksemplar til en heldig læser – se hvordan det bliver dig nederst på siden.

Murakami er en af mine yndlings forfattere: jeg elsker hans enkle sprog, komplekse universer og den hjerteskærende ensomhed han beskriver. Novellerne er oversat fra japansk af Mette Holm, som jeg har været så heldig at høre fortælle om sit arbejde med oversættelse to gange:

Et Murakami moment på Vesterbro

En aften med Matcha og Murakami

Sådan beskrives bogen (fra Forlaget Klim):
Syv noveller, der handler om den svære kærlighed. Om ikke at kunne se og ikke kunne forstå den anden. Om at miste eller ikke kunne få. Almindelige hverdagsfortællinger, og så alligevel ikke. For katten forsvinder, månen er af is – og i den sidste novelle vendes Franz Kafkas “Forvandlingen” på hovedet, og vi oplever en skæv og uforbeholden kærlighed.
Haruki Murakami bevæger sig som altid frit mellem det realistiske og det groteske, og selv omtaler han denne bog som “en række historier, der behandler ensomhed og isolation og forsøger at få fat på, hvad disse tilstande – som de fleste jo kender til – betyder på et følelsesmæssigt plan.”

Jeg håber, at I har lyst til at læse med. I kan dele tanker om og billeder af bogen i Facebook gruppen og på Instagram med #bookwormsbookclubdk.

Vind et eksemplar
Et heldig medlem af Bookworm’s Bookclub kan vinde et eksemplar af bogen. Alt hvad du skal gøre er at skrive en kommentar nedenfor og fortælle, om du før har læst Murakami.
Og det skal ske senest fredag den 7. december.

OBS: konkurrencen er kun for medlemmer af Bookworm’s Bookclub, så sørg for at være med i Facebook gruppen eller på anden vis udtryk interesse for fælleslæsning.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

13 thoughts on “Bookworm’s Bookclub: vi læser ‘Mænd uden kvinder’ i januar

 1. Jeg har endnu ikke læst Murakami, men har hans 2 første til at stå på hylden og vente og har flere gange haft kig på “Mænd uden kvinder” ?

 2. Jeg har læst nogle få af Murakamis værker, hvor “Norwegian Wood” især har været en fantastisk læseoplevelse. Har kredset om “Mænd uden kvinder” længe, så det er fedt at vi skal læse den sammen! 🙂

 3. Jeg har læst Trækopfuglens Krønike med glæde, gik død i Norwegian Wood, har de tre Q bøger stående og venter på at blive læst. Vil meget gerne have en novellesamling!

 4. Har læst Norwegian Wood, Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe og Kafka på stranden. Den sidste er min favorit! Gik død i både Trækopfuglens Krønike og den første 1Q84 bog.
  Noveller lyder som en god indgang påny!

 5. Jeg har endnu ikke læst Murakami, men har hørt så meget fantastisk. Så håber at bogen kan blive lyset i januar måneden ?

 6. Jeg har prøvet at læse “Kafka på stranden”, men nåede ikke så langt da den ikke rigtig fangede mig.. Norwegian Wood har jeg lånt og har liggende til engang i det nye år når denne måneds bog er læst samt en masse julebøger 🙂

 7. Norwegian Wood, Kafka på stranden og IQ84. Alle bøger det tog lang tid at læse og som er flyttet ind i mit hoved med stemninger, personer og situationer, som jeg bliver ved med at vende tilbage til

 8. Jeg har faktisk ikke læst japansk litteratur før, men jeg elsker noveller fordi de kun berører overfladen og efterlader så mange forskellige spørgsmål og tanker til læseren. Det kan både være super sjovt, men også top irriterende! Men det er jo for filan det kunst skal kunne gøre ved os ikke?!

 9. Norwegian Wood, Kafka på stranden og IQ84 sære hovedpersoner, episoder og lokationer der hænger ved

 10. Hov, er måske for sen på den, men prøver lige alligevel 🙂
  Jeg er vild med Murakami, som skriver så anderledes end alt andet jeg plejer at læse. Den første jeg læste var Trækopfuglens Krønike, som jeg var vild med.

Comments are closed.