De ukendte bøger

De fleste af de bøger jeg læser er ret populære. Mange ligefrem hypede. Det har nok noget at gøre med de steder jeg finder inspiration til min læsning:

  1. Jeg læser mange bogblogs som – let’s face it – ofte anmelder de samme bøger som derfor bliver hypede
  2. Jeg modtager anmeldereksemplarer fra de store forlag: bøger som er nøje udvalgt og som har en god marketingafdeling i ryggen
  3. Jeg finder inspiration på Instagram, hvor de hypede bøger bliver hyldet i al deres skønhed.
  4. Jeg logger dagligt ind på Goodreads, hvor brugere stemmer på de bedste bøger, og hvor jeg tit læser dem, der ligger i toppen.

Jeg nyder at læse de hypede og populære bøger. Jeg føler mig draget af de smukke forsider, der er kreativt afbilledet overalt i bookstagram-land. Jeg har købt bøger alene af den grund, at de var hypede og smukke. Nogle gange bedrager skinnet, men for det meste er det faktisk fornøjelige læseoplevelser. Der er for det meste en grund til, at en bog bliver hypet. Og man kan også se hypen som et slags filter: det er kun det bedste, der kommer igennem de store forlag og bookstagram-verden.

Og alligevel er der en del af mig, der savner at tage nogle chancer med de mere ukendte bøger, der ikke har været igennem bookstagram-filtret. Jeg kan mærke et behov for at have lidt mere balance i min læsning, og flette nogle oversete bøger ind mellem de populære ‘sikre’ bøger. Jeg har lyst til at vende mit blik mod de små forlag, og se, om der gemmer sig nogle små perler et sted.

Jeg ønsker at være mere flittig til at benytte en af mine yndlings bog-blogs: The Next Best Book Blog, der har helliget sig indie-litteraturen. Det var trods alt her jeg faldt over den fantastiske Hater-serie som jeg elsker men aldrig har hørt andre omtale. Om som jeg er glad for at kunne dele her på bloggen. Jeg har det bare med at glemme at tjekke denne blog og støvsuge den for bøger jeg skal læse. For her mangler de smukke covers og de flotte billeder på Instagram. Men der kan stadig gemme sig historier, der fortjener kærlighed og opmærksomhed.

Så det vil jeg prøve at give dem. Jeg ville ønske, at det snart var nytår, så jeg kunne pakke det ind i et fint nytårsforsæt. Det er dog august, men det skal ikke stoppe mig i at prøve at tænke ud af bookstagram-boksen. Så du vil forhåbentlig kunne læse om flere ukendte bøger i fremtiden her i bogormens klædeskab.


Hvad med dig, læser du mindre kendte bøger? Hvordan finder du frem til dem? Og kan du anbefale mig nogen? Og er der nogle bestemte forlag du kan anbefale? Og synes du, at det kunne være spændende at høre om de oversete/ukendte bøger?

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.