Anmeldelse: Og havet var vores himmel

Titel: Og havet var vores himmel
Forfatter: Patrick Ness (forfatter til Chaos Walking)
Sådan blev bogen min: Sponsoreret af Plusbog.dk

Bathsheba er en hval der er i træning til at at jage og kæmpe mod menneskene. Men en dag støder flokken på et menneske, der laver om på det hele, og Bathsheba må genoverveje, hvor hans loyalitet ligger.

… hvem har brug for djævle, når man har mennesker?

Jeg ønskede virkelig at holde af denne fortolkning af Moby Dick, skrevet af fantastiske Patrick Ness og smukt illustreret af Rovina Cai. Og den er skam også smuk, interessant, finurlig og velskrevet. Men desværre også kedelig, rodet og overfladisk.

Konceptet er ellers rigtig fint: verdenen i Moby Dick (en bog jeg aldrig har kunnet komme igennem) vendt på hovedet og fortalt fra hvalernes synsvinkel. Dog var der et eller andet helt galt med verdensopbygningen og handlingen i Og havet var vores himmel. Jeg blev aldrig rigtig fanget af historien. Selvom jeg var lidt fascineret …

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.