Bookworm’s Bookclub: ‘Hazel Wood’ fik os ud af komfort-zonen

Jeg huskede mindre af mit eget liv end af de bøger, jeg læste.

Billeder fra Et kapitel om dagen og min instagram – fra hashtagget #bookwormsbookclubdk

I december læste vi Hazel Wood i Bookworm’s Bookclub – sponsoreret af de søde mennesker inde hos Forlaget Carlsen. Bogen blev valgt af bogklubbens medlemmer, hvor vi skulle vælge mellem tre YA-romaner.

Om Hazel Wood (fra Forlaget Carlsens hjemmeside):
Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland – den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår. Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: “Hold dig væk fra Hazel Wood”…

Ud af komfort-zonen
Da jeg startede Bookworm’s Bookclub udførte jeg en lille undersøgelse blandt medlemmerne for at få overblik over deres præferencer inden for litteratur. Genren YA var meget langt nede på listen – men de fleste medlemmer udviste også interesse i at udvide horisonten og læse noget de normalt ikke læser. Så vores tredje fælleslæsning besluttede jeg mig for at skulle være YA. Til gengæld lod jeg medlemmerne stemme om, hvilken YA vi skulle læse. Hazel Wood blev vinderen.

Hazel Wood overraskede

Vores første indtryk var meget positivt. Næsten alle blev grebet af den finurlige fortælling om Alice.

Her er nogle af medlemmernes udtalelser:

– Jeg er ca. 60 sider inde og er helt vild med den!
– Jeg synes den er ret speciel og langt fra hvad jeg normalt læser
– Indtil videre er den virkelig fængende og næsten Harry Potter- magisk.
– Jeg er ca. halvvejs inde, og er vældig begejstret – kun er jeg bekymret for at jeg allerede er halvvejs, for jeg føler virkelig at historien kan bære at blive foldet meget mere ud …


Slutningen var en blandet fornøjelse

Ligeså meget som vi nød den første halvdel, følte størstedelen dog, at den sidste halvdel var knap så god.

Her er nogle af medlemmernes udtalelser:

– Den sidste halvdel var desværre ikke lige min kop te; hurtige sceneskift, der bliver kastet karakterer ind fra højre og venstre, alt er kaos og der er ingen regler. Denne del var lidt for lang til min smag og jeg mistede lidt interessen. Slutningen var dog virkelig fin og bandt det hele fint sammen.
Fuldstændig samme oplevelse jeg havde, hvor jeg synes at første halvdel var interessant og (lidt) nytænkende – anden halvdel var helt flad, og ja, alt for kaotisk til at det gav mening. Min eneste anke til første halvdel (og bogen i det hele taget) er, at en del af karaktererne var meget flade og skabelonagtige
Enig! Første del er fantastisk mens anden del bliver for overfladisk efter min mening. Sidste del virkede næsten som en action eventyrfilm! Lidt for meget til min smag!
– Har lagt bogen fra mig omkring s. 300. Jeg kan slet ikke finde noget i historien, der kan holde mig fanget. Kan/skal man finde symboler, analogier eller skal det ‘bare’ læses som et eventyr? Hvad er nøglen til historien?

Efter vi havde læst bogen, fik jeg medlemmerne til at udfylde et spørgeskema, hvor de svarede på nogle spørgsmål om bogen. Her er resultaterne

Endnu en gang tak til Forlaget Carlsen for at sponsorere anmeldereksemplar og give away til decembers fælleslæsning. Her i januar læser vi Murakamis Mænd uden Kvinder og i februar læser vi John Williams’ Stoner – og du kan stadig nå at vinde et eksemplar af sidstnævnte lige her.

Vil du være med i bogklubben?

Du kan melde dig ind i vores facebook-gruppe, bruge hashtagget på Instagram #bookwormsbookclubdk eller nøjes med at dele din mening om bøgerne i en kommentar her på bloggen.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.

2 thoughts on “Bookworm’s Bookclub: ‘Hazel Wood’ fik os ud af komfort-zonen

  1. Den er ikke så uhyggelig – mere dyster og mystisk 😉 Hvor lyder det i øvrigt hyggeligt med bogcafé!

Comments are closed.