Bookworm’s Bookclub: vi var vilde med ‘Stoner’

Sko: Lola Ramona – se lignende HER
(dette er ikke reklame, da jeg ikke får penge ellers gratis sko for at linke. Desværre.)

I februar læste vi den amerikanske klassiker Stoner af John Williams i Bookworm’s Bookclub, som er min online bogklub. Fælleslæsningen er i denne måned i samarbejde med Plusbog.dk, der har sponsoreret give away i bogklubben. Jeg har selv betalt for mit eget eksemplar af bogen. Så er det formelle på plads og vi kan gå videre til det sjove.

På min udgave står der, at Stoner er ‘Den bedste klassiker du aldrig har læst‘. Og det er jeg enig i. Jeg har aldrig før læst noget af John Williams, det er sjældent jeg hører om hans værker, men alligevel er det en af de bedste klassikere jeg nogensinde har læst.

De fleste i bogklubben var også ret vilde med Stoner. Det der især rørte os var hovedpersonens forhold til menneskene i hans liv: hans ulykkelige ægteskab, det rørende og dødsdømte forhold til datteren, hans møde med kærlighed og misundelse fra kolleger. Nogle få mente, at historien var for tragisk til at være realistisk – en antagelse jeg selv absolut ikke er enig i. Jeg personligt så fortællingen som meget realistisk for sin tid og smuk i sin ‘almindelighed’.

‘Stoner’ satte gang i nogle gode diskussioner i vores facebook-gruppe: jeg stillede bl.a. spørgsmålet: “hvis I skulle genlæse Stoner fra en anden karakters synsvinkel, hvilken karakter skulle det så være?”. Her kom der mange gode bud: Hovedpersonens hustru var nok det største mysterium for os som vi ønskede belyst, men også datteren og elskerinden vakte stor nysgerrighed – men måske mere som spin-offs end genfortællinger.

Her i marts læser vi Hungerhjerte og til april læser vi Oplyst. Skal du læse med? Så læs mere om bogklubben HER.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.