Min travle læse-weekend

For et par uger siden var der Readathon; alverdens bogorme hev et døgn ud af kalenderen og dedikerede det til læsning, læsning og så lidt mere læsning. I Danmark varede det fra kl. 14 lørdag til kl. 14 søndag.

Jeg har deltaget før:

  1. I april 2015 deltog jeg første gang – her valgte jeg et Jane Austen-tema (man behøver ikke et tema, det var bare noget jeg fandt på)
  2. I oktober 2015 deltog jeg med en kæmpe Edith i maven (hun var også i maven til det foregående readathon, der var hun bare mikroskopisk).
  3. Jeg kan ingenting huske fra 2016. Jeg tror ikke, at jeg opdagede, at der var readathon. Til gengæld blev jeg gylpet på af en baby.
  4. I april 2017 deltog jeg absolut heller ikke. Og det var jeg skide sur over.
  5. I oktober 2017 havde vi travlt med projekt lad-os-da-købe-en-lejlighed.
  6. I april 2018 knækkede jeg koden. Mit liv passer ikke til det der med at hive et helt døgn ud af kalenderen. Så jeg afholdt min egen version – min mommy edition. Jeg læste så meget jeg kunne på den tid jeg nu havde. Til gengæld bloggede jeg ikke løbende. Og det viste sig faktisk at være min på det tidspunkt bedste readathon.

Derfor havde jeg tænkt mig at gentage succesen da der var Readathon. Problemet var bare, at de 24 timer var øremærket til noget andet. Om lørdagen havde vi 2 x fødselsdag (inklusiv bageprojekter) og om søndagen skulle Edith og jeg til rytmik kl. 11. Alle tre tids- og energikrævende ting lige oven i Readathon.

Så jeg besluttede mig for at give mig selv en lidt anderledes udfordring: jeg ville se, hvor meget jeg kunne få læst i løbet af weekenden uden at slække på pligter og det at være nogens mor.

Jeg har før skrevet om det med at finde tid til læsning i en hverdag som forælder, så denne udfordring var en sjov test af mine egne tips. Udfordringen varede fra jeg fik fri om fredagen til jeg gik i seng søndag aften.

Jeg havde gang i to bøger:

Louise O’Neills ‘Skabt for Dig’ i paperback (anmeldereksemplar) og George Elliots ‘Middlemarch’ på lydbog, som vi læser i Bookworm’s Bookclub.

Sådan gik det:

Fredag:
Kl. 15:15: Jeg fik fri fra arbejde, videre til fysioterapeut og derefter gaveindkøb til Mr. Boyfriend.
Ingen læsning her.

Kl. 17:00: Hjemme på Nørrebro. Mr. Boyfriend laver mad mens Edith og jeg slapper af med iPad. Her får jeg sneget weekendens første læsning ind.

Kl. 19:00: Vi har spist aftensmad. Mr. Boyfriend giver Edith bad og putter hende. Jeg har et hav af praktiske opgaver: Jeg skal tømme og fylde opvaskemaskine, vaske op, rydde op, lægge vasketøj sammen og gå i gang med en kage til dagen efter. Jeg lytter til ‘Middlemarch’ imens.

Kl. 23ish: Jeg krøb under dynen og gik i gang med Louise O’Neills ‘Skabt for Dig’. Jeg var meget træt, men blev alligevel hurtigt grebet af bogens univers.


I alt:
Lydbog: 2 timer og 12 minutter
Paperback: 27 sider


Lørdag:
Kl. 5-ish: Edith vågner umenneskeligt tidligt (det er der ikke noget nyt i). Vi går ind i ‘flyderen’ (vores sofa, som egentlig er en gammel seng med mange puder) og hygger med dyne, iPad, rosiner og lidt læsning til mig.

Kl. 8:30: Nu er alle stået op og har fået morgenmad. Edith og Mr. Boyfriend går i gården og leger. Jeg tager Middlemarch i ørerne og fortsætter med kagebagning, bollebagning, borddækning og generelt oprydning så vores hjem er nogenlunde præsentabelt.

Kl. 11:00: Så kommer der en masse gæster. Vi spiser boller og drikker kaffe, åbner gaver, går en tur i kvarteret mens Edith tager sig en lur i klapvognen, og herefter tilbage til lejligheden, hvor vi spiser Key Lime Pie og drikker mere kaffe.
Ingen læsning her.

Kl. 16-ish: De fleste gæster er gået, men mine forældre er her endnu. Vi skal nemlig fejre min fars fødselsdag om aftenen, så vi hænger ud og slapper af. Jeg smug-læser lidt i ‘Skabt for dig’.

Kl. 20-ish: Nu er alle gæster gået, Edith sover, Mr. Boyfriend har købt heksehyl og jeg hygger med bog, yndlings-lakrids og rødvin.


I alt:
Lydbog: 1 timer og 27 minutter
Paperback: 119 sider


Søndag:
Kl. 6:00: Jeg læser ‘Skabt for Dig’ i flyderen mens Edith og Mr. Boyfriend laver morgenmad.

Kl. 7:00: Vi har spist, Edith og jeg rykker tilbage i flyderen med dyne, iPad, bog og en masse kram.

Kl. 8:00: Edith og jeg går i gang med i kæmpe lego-projekt, og satser ikke på at få læst her. Dog bliver hun pludselig opslugt af en leg, og jeg sniger bogen frem. Hun leger for sig selv i ca. 40 min. og er glad bare jeg sidder ved siden af hende.

Kl. 11:00: Edith og jeg tropper glade op til rytmik, blot for at opdage, at det er efterårsferie og at der derfor ikke er rytmik. Er heldigvis ikke den eneste, der står og glaner og føler sig åndssvag – to fædre dukker også op. Vi går i stedet på lagkagehuset, hvor vi spiser kanelgifler og jeg få en gigantisk kaffe at styrke mig på. Jeg møder en gammel kollega og hendes baby. Edith og jeg går ned til søerne og løber rundt. Dvs. Edith løber, jeg tager bare lange skridt.
Ingen læsning her.

Kl. 12:45: Vi kommer hjem og Edith går øjeblikkeligt i brædderne og efterlader mig med ‘Skabt for dig’ som jeg får læst en god del af.

Kl. 17:00: Edith og jeg hygger med iPad mens Mr. Boyfriend laver mad. Jeg får læst lidt.

Kl. 18:45: Mr. Boyfriend putter Edith, jeg rydder af mens jeg hører lydbog.

Kl. 19:45: Jeg indtager flyderen med bog og får læst en del.

Kl. 22:21: Jeg kravler dødtræt i seng, men skal liiige læse bare lidt i ‘Skabt for Dig’. Jeg var så grebet af ‘Skabt for dig’ at jeg endte med at læse den færdig og kom aaalt for sent i seng.


I alt:
Lydbog: 0
Paperback: 400 sider


Det var en sjov læseudfordring som egentlig fungerede bedre for mig og mit liv end Readathon. Så jeg tænker at gentage succeen næste gang der er readathon.

Så meget fik jeg samlet læst:
Lydbog: 3 timer og 39 minutter
Paperback: 546 sider*

*Det skal dog lige tilføjes, at det er en let ungdomsbog med større bogstaver end normalt.

De glemte bøger

Hver måned udvælger jeg en bog, der fortjener ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og find din næste yndlings bog

OBS: projektet starter først til september

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Bookworm’s Closet, giver du samtykke til at vi må sende dig boglige anbefalinger, tilbud mv. Læs hele samtykkeerklæringen.